Auto leasen of kopen

Wat is de beste (goedkoopste) keuze? Het leasen of het kopen van een auto?

 

De meeste bedrijven kiezen voor het leasen van een auto i.p.v. kopen om 2 belangrijke redenen. Als er wordt gekozen voor het leasen van een auto, dan wordt de auto door de leasemaatschappij gefinancierd. Maar ook voor een eenmanszaak is het kopen van een auto een hele uitgave. Gaat u bijvoorbeeld Eur. 25.000,= investeren in een nieuwe lease auto, of steekt u dit geld liever in de onderneming. Met dit bedrag kan er weer een hoop marketing worden uitgevoerd wat een hoop klanten oplevert.

 

De 2de reden is, dat de leasemaatschappijen ook de administratie uit handen neemt. U ontvangt alleen een factuur van de leasemaatschappijen voor het leasen van de auto. Als u de auto zelf koopt en gebruikt, dan ontvangt u ook facturen van het onderhoud, brandstof, ANWB, vervangende auto, enz.

 

Deze facturen voor het leasen van de auto, moeten ook weer gecontroleerd en nagekeken worden. Vooral voor het onderhoud kan dit lastig zijn, is het garantie of niet? enz.

 

Behalve het bovenstaande voordelen inzake leasen i.p.v. het kopen van een auto. Is het vaak ook goedkoper om een auto te leasen. Dit komt hoofdzakelijk door het inkoop voordeel van de leasemaatschappijen. Zij krijgen veel korting, op aanschaf maar bijvoorbeeld ook op de verzekering, omdat zij duizenden auto's kopen en verzekeren.

 

Wilt u ook weten of het leasen van een auto voor u gunstig is? Vraag dan gratis meerdere auto lease offertes op via LeaseKeuze.nl.