Auto leasen particulier

Voor een particulier is het ook mogelijk om een auto te leasen. Dit kan echter bijna nooit bij de traditionele leasemaatschappijen. Deze zijn alleen gericht op het leasen van auto's aan ondernemingen. Toch zijn er redelijk veel partijen die aan particulieren auto's leasen.

 

Dit zijn voornamelijk de dealers waar de particulieren de auto kunnen financieren. De vorm is financial lease en is vaak minder uitgebreid dan het leasen aan bedrijven. Vaak wordt dan alleen het bedrag van nodig is voor het leasen van de auto gefinancierd. Behalve de dealers zijn er ook gespecialiseerde leasemaatschappijen die uitsluitend aan een particulier het auto leasen aanbied. Deze bedrijven bieden de particulier wel meerdere diensten aan zoals bijvoorbeeld het onderhoud en de verzekering. Deze vorm lijkt veel op het auto leasen dat ook voor bedrijven van toepassing is. De leasetarieven van de verschillende leasemaatschappijen kunnen erg uit elkaar liggen, vergelijk dus altijd de verschillende particuliere lease aanbieders.

 

Bij deze gespecialiseerde leasemaatschappijen is de keuze alleen veelal beperkt. Het zijn vaak de kleinere auto's die aan de particulier aangeboden worden om te leasen. Tot tegenstelling met de auto lease voor bedrijven is het voor de particulier vaak standaard dat de leaseauto aan het einde van de lease periode door de particulier wordt gekocht.