Kosten auto leasen

De totale kosten voor het leasen van een auto is het leasetarief. Hierin zijn alle kosten opgenomen die maandelijks afgesproken zijn voor het leasen van de auto. Echter de voorwaarden van de verschillende leasemaatschappijen kunnen sterk verschillen, hierdoor zitten er vaak kosten voor het leasen van de auto niet in het leasetarief. Deze extra kosten worden dan apart doorberekend buiten het leasetarief om. Let dus altijd goed op welke kosten wel in het leasecontract en leasetarief verwerkt zijn en welke kosten voor het leasen van de auto niet.

 

Goedkoop leasen is mogelijk, maar dan moeten wel de verschillende leasemaatschappijen goed vergeleken worden.

 

Ook de hoogte van de kosten kunnen erg verschillen. Bij het ene leasecontract is er een eigen risico voor schade van Eur. 150,= en bij de andere Eur. 500,=. Tevens worden er bij het leasen van de auto vaak winterbanden regelingen aangeboden. Echter ook hier kunnen de voorwaarden in verschillen. De ene leasemaatschappij vergoed hiermee slecht 1 setje voor het leasen van de auto, terwijl de andere de gehele looptijd winterbanden verzorgd. Hierdoor kan het leasetarief er goedkoop uitzien, maar uiteindelijk veel duurder uitvallen door de hogere kosten die extra doorberekend worden. Bovenstaande zijn slechts 2 voorbeelden, maar er zijn er tientallen te bedenken. De goedkoopste leasemaatschappij voor de te leasen auto wil niet zeggen dat het ook het goedkoopste leasecontract is.

 

In operationele auto lease zitten standaard de volgden kosten voor het leasen van aan auto verwerkt. Afschrijving, rente, ROB, verzekering, pechhulp, vervangend vervoer, administratie kosten en fee. Zoals gezegd zijn de inhoudelijk voorwaarden hiervan per leasemaatschappij sterk verschillend, waardoor ook het tarief voor het leasen van de auto verschilt.

 

Om de juiste leasemaatschappij te vinden die goede voorwaarden bied tegen een gunstige prijs is een tijdrovende en moeilijke klus. Hierdoor kan er via LeaseKeuze.nl snel, gemakkelijk en gratis meerdere auto lease offertes tegelijk opgevraagd worden. Hierdoor krijgt u een direct overzicht van de kosten voor het leasen van een auto gepresenteerd.