Prive auto leasen

Het prive leasen van een auto is goed mogelijk en wordt ook steeds populairder. Auto's die vooral via een prive lease constructie worden ingezet zijn de kleinere courante modellen. Bijvoorbeeld een Volkswagen UP of een Opel Corsa.

 

Het prive leasen van een auto heeft het voordeel dat u vooraf weet wat precies de maandelijkse kosten zijn, en als nu niet het vermogen heeft om zelf direct een nieuwe auto aan te schaffen, kan deze via het prive leasen financiert worden.

 

Bij het prive leasen van een auto is het ook mogelijk om bijvoorbeeld na 5 jaar de auto voor een voor afgesproken bedrag over te nemen. Op deze manier is de lease auto toch uiteindelijk uw prive eigendom en kunt u nog een aantal jaren in de auto blijven rijden.

 

Lees wel altijd goed de voorwaarden van het leasecontract. Als u een overeenkomst aangaat voor het leasen van een prive auto, moet u er wel van bewust zijn, dat u voor een langere periode een overeenkomst aangaat, waaraan u maandelijks verplicht bent om hier de kosten voor te betalen. Het is niet zomaar mogelijk om na bijvoorbeeld 2 jaar het prive auto lease contact op te zeggen, zonder dat u hiervoor een boete betaald.