Tweedehands auto leasen

Tweedehands een auto leasen kan een hele goede optie zijn. Voor zowel de particulier als de zakelijke markt. Het leasen van een tweedehands auto heeft namelijk voordelen, maar uiteraard ook nadelen.

 

Het leasen van een tweedehand auto wil  niet zeggen dat er een auto van 6 of 10 jaar oud zomaar geleased kan worden. Als het om 2de hands leasen gaat betreft het vaak een auto die niet ouder is dan ongeveer 3 a 4 jaar.

 

Het voordeel voor de particulier en de zakelijke klant is dat met het leasen van een tweedehands auto, de auto veelal een stuk goedkoper is dan het leasen van een nieuwe auto, dit komt omdat er al een deel van de lease auto financieel is afgeschreven.

 

Verder zit er voor de leasemaatschappij minder financiële risico aan het leasen van een tweedehands auto. De investering is lager dan een nieuwe en de afschrijving van de auto is per jaar ook lager. De hoogste afschrijving zit namelijk in de eerste jaren van de lease auto.

 

Doordat er minder risico voor de leasemaatschappij is voor het leasen van een tweedehands auto kunnen bijvoorbeeld starters zo'n auto leasen zonder dat er altijd een aanbetaling of borg betaald moet worden.

 

De tweedehands auto's zijn wel in regel vaak leaseauto's die ingeleverd zijn en die de leasemaatschappij een nieuw plekje bij een klant wil geven. De leasemaatschappij kan er ook voor kiezen om de lease auto zelf als shortlease auto in te zetten bij een andere klant voor een korte periode.

 

Het nadeel van het leasen van een tweedehands auto is dat de auto al bestaat en dus niet precies volgens uw wensen, kleur, opties enz. opgebouwd kan worden.